Podrobnosti

Pozdravljeni, moje ime je Valentin Rozman. Sem vodilni promotor Spurt valute ter z njo povezanih poslovnih priložnosti. Že več kot 15 let delam na področju izboljševanjem sebe in tega sveta. Poznan sem kot avtor številnih blog objav, video posnetkov ter dveh avtobiografij, vse to v slovenskem in angleškem jeziku. Profesionalno kariero sem začel v našem družinskem grafičnem podjetju, nato sem 13 let deloval kot samostojni podjetnik, zadnja 4 leta pa sem aktiven kot direktor Zavoda Izobilje, Maribor. 

Valentin Rozman portret

Naslov: Koroška cesta 104, 2000 Maribor
Telefon: 041 756 753
E-naslov: info@spurt.si
Skype ime: valentin.rozman
Osebna spletna stran: valentinrozman.si
Facebook profil: facebook.com/valentin.rozman.profil
LinkedIn profil: linkedin.com/in/valentinrozman
Twitter profil: twitter.com/valentinrozman


Kaj je Spurt valuta?

Spurt je ena izmed številnih sodobnih valut, ki obstaja samo v elektronskih, digitalni, računalniški oziroma virtualni obliki. Ustvarjena je bila leta 2015, da se ponudi človeštvu rešitev za osvoboditev od dolgov, ekonomskega suženjstva in prevar škodoželjnih bankirjev. Ime Spurt valute v angleškem jeziku pomeni vodni brizg. Voda je vir življenja in Spurt valuta ščiti življenje globalnega gospodarstva. Uporabo Spurt value se priporoča tudi slovencem, saj nam vse bolj preti nevarnost hiperinflacije oziroma devalvacija fiat valut, kot so Evro in Dolar.


Kdo upravlja s Spurt valuto?

Za varnost denarnih sredstev v Spurt valuti skrbi podjetje New Chances in Švice, ki ga vodi gospa Irene Schoots. Kot sistem za vodenje računov ter izvajanja transakcij se uporablja zelo priljubljena Cyclos programska oprema. Gre za varno centralizirano spletno in mobilno bančno aplikacijo, ki jo uporabljajo številne organizacije za denarno poslovanje v lastni valuti. Več informacij o Spurt valuti in zaupanja vrednem vodstvu lahko najdete na matični spletni strani myspurt.org.


V čem se Spurt razlikuje od kriptovalut?

Kriptovalute, kot so Bitcoin in številne druge podobne valute, prihajajo v obtok z računalniškim rudarjenjem. Transakcije so večinoma anonimne in šifrirane, za sistem komunikacije pa se uporablja blockchain decentraliziran sistem komunikacije. Običajno so transakcije počasne in precej drage. Največja pomanjklivost teh valut pa je močna volativnost oziroma vrednostna nestabilnost. In to zato, ker se njihova vrednost določa s špekulacijami na svetovnih javnih borzah. Kriptovalute so torej obnašajo podobno kot delnice in večina ljudi jih obravnavajo kot tvegano naložbo, saj si z njimi lahko ustvarijo tako dobiček, kot izgubo. To pa je tudi glavni razlog, zakaj je uporaba kriptovalut nepraktična kot plačilno sredstvo za globalno gospodarstvo.

Spurt valuta pa je ena izmed redkih valut, ki je vrednostno popolnoma stabilna. Trenutna nominalna vrednost Spurt valute je en Evro (1 SPU = 1 EUR). Klub temu pa Spurt ni odvisen od vrednosti fiat valut, saj je interno en Spurt definiran kot 371.25 zrn čistega srebra. Na ta način je bil sprva definiral tudi ameriški dolar (US Dollar), dokler je ga ni nadomestila fiat valuta (Federal Reserve Notes). Spurt je torej valuta, ki ima kritje v resničnem premoženju (backed by real assets), kar pa ne pomeni, da ga boste lahko v banki zamenjali za srebro. Gre zgolj za defiranje merske enote vrednosti, da se lahko Spurt valuti zagotovi stabilno vrednost v globalni ekonomiji. Kar morate vedeti je zgolj to, da je Spurt valuto možno takoj uporabljati za poslovanje povsod po svetu, le osebe katerim želite nekaj prodati ali od njih nekaj kupiti, morajo imeti odprt svoj Spurt račun. Vse transakcije so popolnoma brezplačne, izvedejo se kamor koli po svetu v eni sekundi, nobenih mesečnih stroškov vodenja ni, nakazila pa je možno pošiljati in sprejemati 24 ur na dan, 7 dni v tednu!


Zakaj odpreti Spurt račun?

Trenutno v ozadju globalne politike poteka intenzivna vojna valut. Imetnikom Evrskih denarnih sredstev v slovenskih bankah preti zaplemba premoženja v primeru stečaja banke. Vse večja pa je nevarnost, da bo vrednost Evra hitro in močno padla. Zato finančni svetovalci priporočajo diverzifikacijo naložbenega portfelja. Največjo varnost vašega premoženja boste torej zagotovili, če ga boste imeli razporejenega tudi v obliki različnih valut, zlasti v obliki Spurt valute. Načrtuje se, da bo v prihodnosti možno Spurte menjati v Evre v razmerju 1:1 preko menjalnic, vendar ni mogoče povedati, kdaj točno se bo to zgodilo.


Kako uporabljati Spurt denar?

Ko odprete svoj Spurt račun, prejmete enkratnik vplačanih Evrov v Spurt valuti. V vaši spletni ali mobilni aplikaciji imate dostop do seznama vseh ostalih imetnikov Spurt računov na svetu. Z njimi lahko poslujete oziroma prodajate ter kupujete izdelke in storitve. Vsak lahko objavi ponudbo ali povpraševanje tudi na Spurt tržnici, ki je neke vrste spletni oglasnik, viden samo Spurt uporabnikom. Svoje izdelke in storitve lahko tam objavite tudi vi, vsaj 10% cene pa morate ponuditi v Spurtih. Torej, še vedno lahko zahtevate do 90% plačila v Evrih oziroma sami lahko določite, katere izdelke in storitve ter kakšne količine teh boste ponudili z možnostjo plačila v Spurt valuti. Če boste od vaših dobaviteljev želeli kaj kupiti v Spurt valuti, pa jih enostavno povabite, naj tudi oni odprejo svoj Spurt račun.

Alternativne valute, kot so Bitcoin in Spurt še niso regulirane iz strani slovenske zakonodaje. To pomeni, da denar v obliki Spurt valute za slovenski davčni organ na obstaja in od poslovanja z njim ne zahteva plačila davka. Delež plačil v Spurt valuti se zato računovodsko na davčnem računu prikaže kot popust, oziroma ni potrebe po izdaji davčnega računa, če je izdelek ali storitev prodana v celoti z uporabo Spurt valute. Kljub temu pa vas utegne FURS obdavčiti na osnovi pridobljenega fizičnega premoženja, kljub temu, da je bil kupljeno v Spurt valuti. Če boste na primer s Spurti kupili hišo in jo na vaše ime vpisali v zemljiško knjigo, boste morali plačati nepremičninski davek.